fbpx Skip to content

Articolul 1 – OBIECTUL SI DEFINIREA PRINCIPALELOR NOTIUNI UTILIZATE
Termenii si conditiile generale de vanzare (denumite in continuare TCGV) se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre S.C. ROMTRANSILVAN LOGISTIC S.R.L. prin intermediul magazinului online WWW.GRADINAPADURII.RO catre CUMPARATOR.

In acest TCGV principalii termeni au urmatoarea semnificatie:
-“CUMPARATOR”: persoana fizica, companie sau alta entitate juridica care emite o COMANDA.
-“VANZATOR”: S.C. ROMTRANSILVAN LOGISTIC S.R.L. avand sediul in localitatea Oradea, Str Clujului nr. 251, CUI RO29855139.
-“BUNURI si SERVICII”: orice proiect la cheie, echipament, material si/sau parte a acestora sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in COMANDA sau privitoare in alt mod la acestea care urmeaza a fi furnizate de catre VANZATOR, CUMPARATORULUI.
-“COMANDA”: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre VANZATOR si CUMPARATOR prin care VANZATORUL este de acord sa livreze BUNURILE si SERVICIILE, iar CUMPARATORUL este de acord sa primeasca aceste BUNURI si SERVICII si sa faca plata acestora.
-“CONTRACT”: o COMANDA confirmata de catre VANZATOR.
-“DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA” (denumite in continuare DPI): toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare dintre cele de mai sus.
-“SPECIFICATII”: toate specificatiile si/sau descrierile BUNURILOR si SERVICIILOR, asa cum sunt precizate in comanda.

Articolul 2 – DOCUMENTE CONTRACTUALE
Prin lansarea unei comenzi electronice pe site-ul WWW.GRADINAPADURII.RO, CUMPARATORUL este de acord cu forma de comunicare (e-mail) prin care VANZATORUL isi deruleaza operatiunile. Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:
1) Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
2) Specificatiile CUMPARATORULUI (acolo unde este cazul)
3) Prezentul TCGV
Daca VANZATORUL confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor COMENZII. Acceptarea COMENZII de catre VANZATOR se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (email) din partea VANZATORULUI catre CUMPARATOR, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. VANZATORUL nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui CONTRACT.
Articolul 3 – VALABILITATE
Prezentul CONTRACT intra in vigoare la confirmarea COMENZII de catre VANZATOR. Confirmarea se face telefonic sau electronic (email). Termenii si conditiile generale de vanzare (TCGV) vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat.
Articolul 4 – OBLIGATIILE VANZATORULUI
4.1 VANZATORUL isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in COMANDA si va livra BUNURILE si SERVICIILE care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile CUMPARATORULUI;
4.2 Informatiile prezentate pe site-ul WWW.GRADINAPADURII.RO au caracter informativ si pot fi modificate de catre VANZATOR, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si de coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa VANZATORUL face eforturi pentru a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;
4.3 Comunicarea cu magazinul online WWW.GRADINAPADURII.RO se poate face prin interactiunea cu acesta (prin postarea opiniilor vis-a-vis de produse) sau utilizand adresele mentionate la rubrica Contact. Vor fi excluse din site sau ignorate pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. VANZATORUL are libertatea de a gestiona informatiile primite, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
Articolul 5 – CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA
VANZATORUL poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea CUMPARATORULUI, nefiind necesar acordul acestuia. VANZATORUL va fi intotdeauna responsabil fata de CUMPARATOR pentru toate obligatiile contractuale.
Articolul 6 – DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)
6.1 S.C. ROMTRANSILVAN LOGISTIC S.R.L. este unic proprietar al tuturor drepturilor referitoare la site si la continutul acestuia. Site-ul si continutul acestuia includ secrete comerciale si drepturi de proprietate intelectuala protejate de legile nationale si acordurile internationale cu privire la protejarea dreptului de autor si a drepturilor conexe. Toate drepturile de proprietate, inclusiv cea intelectuala asupra site-ului si a continutului sau, vor ramane in posesia VANZATORULUI si a afiliatilor sai sau a reprezentantilor autorizati ai continutului site-ului, dupa caz. Toate drepturile nemodificate de acest acord sau de catre S.C. ROMTRANSILVAN LOGISTIC S.R.L. sunt rezervate.
6.2 WWW.GRADINAPADURII.RO, siglele si logo-urile aferente sunt marci inregistrate sau marci de servicii ale S.C. ROMTRANSILVAN LOGISTIC S.R.L. sub diferite jurisdictii si sunt protejate de legile dreptului de autor, marca inregistrata si alte drepturi de proprietate.
Articolul 7 – CONFIDENTIALITATE – PUBLICITATE
7.1 Toate planurile, documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre CUMPARATOR VANZATORULUI, incluzand – fara a limita – comanda, vor ramane in proprietatea VANZATORULUI. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris al VANZATORULUI si dupa obtinerea unui angajament de confidentialitate din partea celui care le primeste.
7.2 Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de CUMPARATOR cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al VANZATORULUI.
Articolul 8 – TERMENE – PENALITATI
8.1 In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, VANZATORUL este obligat sa anunte CUMPARATORUL de termenul estimat al livrarii. CUMPARATORUL va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la VANZATOR, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea VANZATORULUI a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.
8.2 In cazul in care CUMPARATORUL intarzie din vina sa plata produselor in termenul prevazut in factura emisa de VANZATOR, este obligat la plata unei penalitati de 0.5% pe zi din suma datorata.
8.3 In cazul in care VANZATORUL primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii.
Articolul 9 – FACTURARE – PLATI
Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in Comanda.
VANZATORUL va emite catre CUMPARATOR o factura pentru BUNURILE si SERVICIILE livrate, obligatia CUMPARATORULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
Articolul 10 – RISCURI SI RESPONSABILITATI
10.1 Livrare: VANZATORUL se obliga sa expedieze BUNURILE si SERVICIILE in sistem door-to-door catre CUMPARATOR si asigura un termen de 24 ore sau, in mod exceptional, 48 ore de la trecerea Comenzii in status Livrare. In conditii exceptionale (meteorologice, starea drumurilor, accidente etc), Vanzatorul va informa Cumparatorul despre intarzierea survenita si va furniza un termen estimat de livrare.

10.2 Caracteristici eronate prezente pe site :VANZATORUL face toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile produselor. E posibil ca unele preturi si/sau caracteristici sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei comenzi cu caracteristici eronate, VANZATORUL are dreptul sa anuleze comanda CUMPARATORULUI. In cazul inregistrarii unei comenzi pentru un produs cu caracteristici eronate, VANZATORUL va depune toate eforturile in vederea livrarii catre CUMPARATOR a unui produs cu caracteristici cat mai apropiate de cele prezentate pe site la momentul plasarii comenzii. Daca CUMPARATORUL nu este de acord cu propunerile VANZATORULUI, VANZATORUL are dreptul sa anuleze comanda CUMPARATORULUI.

Nota: Termenul de livrare de 24 de ore este valabil pentru comenzile date in intervalul orar 08.00-15.00 (de luni-joi). Comenzile date dupa ora 15.00 vor fi predate curierului a doua zi, astfel decalandu-se corespunzator termenul efectiv de livrare. Comenzile date vineri, dupa ora 15.00, vor fi livrate marti, in urmatoarea saptamana. Comenzile care contin produse congelate au un regim termic special de transport si astfel, livrarile nu se fac zilnic. Odata confirmata comanda CUMPARATORUL va fi contactat pentru a se stabili si confirma detaliile livrarii.

10.3 Transport – Ambalare: VANZATORUL se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care VANZATORUL colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului. VANZATORUL va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. VANZATORUL va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

Costurile de transport sunt detaliate pe pagina LIVRARE (click aici pentru vizualizare).

Articolul 11 – ACCEPTARE
Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care CUMPARATORUL descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, VANZATORUL va aduce la conformitate Produsele si Serviciile in termen maxim egal cu termenul de executie al Comenzii, fara a imputa Cumparatorului eventuale costuri legate de aceste operatiuni. De asemenea, VANZATORUL va respecta prevederile Legii 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, ceea ce confera CUMPARATORULUI (numai in conditiile actului normativ mentionat) dreptul ca in termen de 10 zile sa denunte unilateral Contractul, urmand sa primeasca in termen de 30 de zile de la denuntarea unilaterala in scris (document semnat de CUMPARATOR si transmis electronic sau prin posta cu confirmare de primire) pretul Contractului, conditionat de returnarea Bunurilor si Serviciilor. VANZATORUL are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie sa solicite daune interese catre CUMPARATOR, in conditiile legislatiei.
Articolul 12 – MARFURI EXCEDENTARE
Orice marfuri livrate in exces fata de cantitatea prevazuta in Comanda pot fi refuzate de catre CUMPARATOR in termen de 7 zile calendaristice de la livrare.
Articolul 13 – GARANTII
Produsele comercializate pe site-ul WWW.GRADINAPADURII.RO beneficiaza de conditii de garantie conforme cu legislatia in vigoare.
Articolul 14 – TRANSFERUL PROPRIETATII
Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea CUMPARATORULUI in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare: semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul VANZATORULUI). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre VANZATOR sa permita CUMPARATORULUI deschiderea coletelor inainte de semnare de primire, ci doar ulterior semnarii de primire a coletului si achitarii eventualei contravalori a acestuia. VANZATORUL nu poate fi facut responsabil de continutul coletelor expediate decat daca exista un document incheiat de catre CUMPARATOR si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.
Articolul 15 – RASPUNDERE
15.1 VANZATORUL nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care CUMPARATORUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre VANZATOR a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
15.2 VANZATORUL va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii, nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.
Articolul 16 – INCALCARE – TERMINARE
16.1 Daca VANZATORUL nu isi executa obligatiile sale, CUMPARATORUL va notifica VANZATORUL asupra acestei neindepliniri. Un plan de actiune va fi validat intre Parti in termen de 3 zile de la notificare.
16.2 CUMPARATORUL poate sa anuleze o Comanda prin email inainte ca aceasta sa fi fost livrata. In caz contrar, comanda va face obiectul returnarii bunurilor, mentionata pe site-ul WWW.GRADINAPADURII.RO, la sectiunea Conditii de Returnare.
Articolul 17 – FORTA MAJORA
17.1 Nici una dintre partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen sau/si de executarea in mod necorespunzator – total sau partial – a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului Contract, daca neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiei respective a fost cauzata de forta majora, asa cum este definita de lege.
17.2 Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice celeilalte parti, in termen de 3 zile, producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile in vederea limitarii consecintelor lui.
17.3 Daca in termen de 30 zile de la producere, evenimentul respectiv nu inceteaza, partile au dreptul sa-si notifice incetarea de plin drept a prezentului contract fara ca vreuna dintre ele sa pretinda daune interese.
Articolul 18 – LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
Prezentul Contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila. In cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale, se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediul VANZATORULUI.