Fructe congelate Retete Gradina Padurii reteta tarta visine
Rețetă tartă cu vișine
Am pregătit pentru voi o rețetă de tartă cu vișine perfectă pentru o masă în familie sau pentru a o duce în vizită la cei dragi. Cu un aluat fraged și sfărâmicios și o umplutură dulce-acrișoară scoasă în evidență de vișinele fără sâmburi, naturale, românești de la Grădina Pădurii veți obține, cu siguranță, un desert care va atrage aprecieri și aplauze.
Ingrediente necesare aluat fraged:
100 g zahăr pudră
200 g unt nesărat, de la frigider, tăiat cubulețe
370 g de făină albă
1 ou
1 praf de sare
½ linguriță zahăr vanilat sau 1 linguriță de esență de vanilie
Ingrediente necesare umplutură:
700 g vișine fără sâmburi
60 g amidon de porumb
170 g zahăr tos
Mod de preparare:
- Amestecă ingredientele pentru aluat într-un robot de bucătărie. Scoate aluatul, dă-i forma unei mingi și învelește-l în folie alimentară după care lasă-l să se odihnească timp de 1 oră la frigider.
- Preîncălzește cuptorul la 180° C. Unge cu unt și tapetează cu făină o tavă pentru tarte detașabilă de minim 24 cm diametru.
- Scoate aluatul de la frigider și întinde-l într-o foaie de 5 mm grosime. Așază aluatul în tavă și înțeapă-l cu o furculiță pentru a împiedica formarea bulelor de aer în timpul coacerii.
- Restul aluatului păstrează-l pentru a decora tarta.
- Pentru primul pas de coacere a crustei pentru tartă, așază biluțe ceramice pentru copt sau fasole uscată peste aluat pentru a împiedica formarea bulelor de aer în timpul coacerii.
- Introdu aluatul la cuptor și coace-l pentru 15 min. După 15 min, scoate greutatea (biluțele sau fasolea) și mai lasă-l 10 minute la cuptor.
- Pentru umplutură: Stoarce fructele, pe urmă amestecă vișinele fără sâmburi cu amidonul și zaharul.
- După ce crusta s-a copt, adaugă compoziția pentru umplutură și decorează tarta cu fâșii tăiate cu un cutter cu margini zimțate.
- Introdu din nou tarta la cuptor pentru 40 de min.
- După ce este gata, lasă tarta să se răcească și înainte de servire pudrează-o cu zahăr.