Rețetă tartă cu vișine

Am pregătit pentru voi o rețetă de tartă cu vișine perfectă pentru o masă în familie sau pentru a o duce în vizită la cei dragi. Cu un aluat fraged și sfărâmicios și o umplutură dulce-acrișoară scoasă în evidență de vișinele fără sâmburi, naturale, românești de la Grădina Pădurii veți obține, cu siguranță, un desert care va atrage aprecieri și aplauze.

Ingrediente necesare aluat fraged:

100 g zahăr pudră

200 g unt nesărat, de la frigider, tăiat cubulețe

370 g de făină albă

1 ou

1 praf de sare

½ linguriță zahăr vanilat sau 1 linguriță de esență de vanilie

Ingrediente necesare umplutură:

700 g vișine fără sâmburi

60 g amidon de porumb

170 g zahăr tos

Mod de preparare:

  1. Amestecă ingredientele pentru aluat într-un robot de bucătărie. Scoate aluatul, dă-i forma unei mingi și învelește-l în folie alimentară după care lasă-l să se odihnească timp de 1 oră la frigider.
  2. Preîncălzește cuptorul la 180° C. Unge cu unt și tapetează cu făină o tavă pentru tarte detașabilă de minim 24 cm diametru.
  3. Scoate aluatul de la frigider și întinde-l într-o foaie de 5 mm grosime. Așază aluatul în tavă și înțeapă-l cu o furculiță pentru a împiedica formarea bulelor de aer în timpul coacerii.
  4. Restul aluatului păstrează-l pentru a decora tarta.
  5. Pentru primul pas de coacere a crustei pentru tartă, așază biluțe ceramice pentru copt sau fasole uscată peste aluat pentru a împiedica formarea bulelor de aer în timpul coacerii.
  6. Introdu aluatul la cuptor și coace-l pentru 15 min. După 15 min, scoate greutatea (biluțele sau fasolea) și mai lasă-l 10 minute la cuptor.
  7. Pentru umplutură: Stoarce fructele, pe urmă amestecă vișinele fără sâmburi cu amidonul și zaharul.
  8. După ce crusta s-a copt, adaugă compoziția pentru umplutură și decorează tarta cu fâșii tăiate cu un cutter cu margini zimțate.
  9. Introdu din nou tarta la cuptor pentru 40 de min.
  10. După ce este gata, lasă tarta să se răcească și înainte de servire pudrează-o cu zahăr.