Fettuccine cu hribi (uscati)

Ingrediente necesare:

50 g hribi uscati hidratati
-400 g Fettuccine sau tagliatelle
-50 g unt
-1/2 lamaie
-ulei de masline pentru gatit
-3 catei de usturoi
-parmezan ras
-sare si piper

Rehidratatea ciupercilor:

Inainte de utilizare, clatiti bine ciupercile sub jet de apa pentru a indeparta eventuale impuritati. Inmuiati-le in apa calduta timp de aproximativ 20 de minute, apoi gatiti-le.

Mod de preparare:

Usturoiul tocat marunt se pune la calit in ulei de masline. Se adauga hribii si se lasa la foc mic pana cand se evapora apa lasata de ciuperci, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi, dupa ce se stinge focul, se adauga zeama de la o jumatate de lamaie.

Fettuccinele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce se scurg, se adauga peste ciuperci. Se adauga si untul taiat cubulete si se amesteca bine. Se servesc presarand deasupra parmezan ras.