Somon in sos de trambita piticului
Ingrediente necesare:
–50 g trambita piticului uscata
-2 bucati de filé de somon medii
-1 catel de usturoi tocat
-1 ceapa mica tocata
-200 ml supa de legume
-50 ml vin alb
-100 g unt
-sare si piper
Rehidratarea ciupercilor:
Inainte de utilizare, clatiti bine ciupercile sub jet de apa pentru a indeparta eventuale impuritati. Inmuiati-le in apa calduta timp de aproximativ 20 de minute, apoi gatiti-le.
Mod de preparare:
–Somonul se poate prepara dupa pofta inimii, pe grill sau la cuptor.
–Sosul de trambita piticului: Topiti untul intr-o tigaie la foc mediu, adaugati usturoiul si il caliti cam 1 minut. Se adauga trambita piticului si se calesc in continuare inca 5 minute. Apoi se adauga ceapa tocata si se continua pana cand ceapa se inmoaie. De obicei, nu dureaza mai mult de 1-2 minute. Se adauga vinul si supa si se fierbe pana cand tot amestecul scade la jumatate. Se ia de pe foc si se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper. Se serveste peste somonul deja gata preparat.