Galbiori in sos de smantana
Ingrediente necesare:
–400 g galbiori
-1 ceapa mica
-1 catel de usturoi
-30 ml ulei
-1 foaie de dafin
-150 ml smantana fermentata
-1 lingurita rasa coriandru tocat
-1 legatura patrunjel tocat
-50 g parmezan
-sare si piper
Mod de preparare:
Curatati galbiorii, spalati-i bine in cateva ape, scurgeti-i, iar daca sunt mai maricei, taiati-i in bucati. Curatati si spalati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o in ulei 2-3 minute, la foc mic. Adaugati ciupercile si caliti-le la foc potrivit pana cand se evapora toata zeama pe care acestea o lasa. Puneti apoi smantana, foaia de dafin si coriandrul macinat. Lasati sa mai fiarba inca 10 minute, dupa care puneti usturoiul tocat marunt impreuna cu patrunjelul. Omogenizati bine si luati vasul de pe foc. Serviti galbiorii calzi si radeti deasupra parmezan pe razatoarea mare.
Maria Craciun
29 august 2023 @ 7:49
Am galbiori congelati de cruzi, fără a -i oparit, sau fierti.
Am scos o pungă si i-am preparat , dar nu mi-a plăcut cum a iesit mancarica, galbiorii au rămas ca o guma de mestecat, nu inteleg de ce, cum ar trebui să procedez pt viitor, pt ca mai am pungi in congelator. Multumesc !
dragos
29 august 2023 @ 9:16
Buna ziua, va multumim pentru comentariu.
E important sa tinem cont de faptul ca galbiorii si in stare proaspata au o textura ferma si fibroasa datorita suprafeţei himeniale specifice si chiar si dupa gatire isi pot mentine aceasta fermitate. Exemplarele mature si cele batrane au mai accentuata aceasta caracteristica. In gospodaria proprie, cea mai recomandata metoda de conservare este in borcan, in suc propriu, oparite cu sare piper si alte mirodenii si puse in borcan.
Ce se poate face in cazul de fata e ca, inainte de a fi gatite efectiv, sa se blanseze asa congelate in apa clocotita cu sare pt aprox 6-9 min, pana incepe apa sa clocoteasca din nou. Apio se scot intr-o strecuratoare si se gatesc ca si cum ar fi proaspete.
Sper ca raspunsul sa ajute, va invitam sa reveniti in comentarii cu un feedback daca alegeti sa incercati varianta propusa. Va multumim!