Galbiori in sos de smantana

Ingrediente necesare:

400 g galbiori
-1 ceapa mica
-1 catel de usturoi
-30 ml ulei
-1 foaie de dafin
-150 ml smantana fermentata
-1 lingurita rasa coriandru tocat
-1 legatura patrunjel tocat
-50 g parmezan
-sare si piper

Mod de preparare:

Curatati galbiorii, spalati-i bine in cateva ape, scurgeti-i, iar daca sunt mai maricei, taiati-i in bucati. Curatati si spalati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o in ulei 2-3 minute, la foc mic. Adaugati ciupercile si caliti-le la foc potrivit pana cand se evapora toata zeama pe care acestea o lasa. Puneti apoi smantana, foaia de dafin si coriandrul macinat. Lasati sa mai fiarba inca 10 minute, dupa care puneti usturoiul tocat marunt impreuna cu patrunjelul. Omogenizati bine si luati vasul de pe foc. Serviti galbiorii calzi si radeti deasupra parmezan pe razatoarea mare.