Ciuperci de padure cu orez

Ingrediente necesare:

50 g ciuperci uscate hidratate
-1 legatura patrunjel verde
-3-4 catei de usturoi
-1 ceapa mica
-50 ml ulei
-200 ml apa sau supa de legume
-sare si piper

Rehidratarea ciupercilor:

Inainte de utilizare, clatiti bine ciupercile sub jet de apa pentru a indeparta eventuale impuritati. Inmuiati-le in apa calduta timp de aproximativ 20 de minute, apoi gatiti-le.

Mod de preparare:

Ceapa o taiem marunt si o calim in 50 ml ulei. Adaugam ciupercile, apoi condimentam cu sare. Amestecam si adaugam treptat apa sau supa de legume. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa 10 minute, adaugam si usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat si piper macinat dupa gust. Se mai lasa pe foc pana scade complet zeama lasata de ciuperci. Se serveste alaturi de orez fiert.