Miezul de nuca

Nucile au fost recunoscute pentru rolul lor in tratarea problemelor legate de memorie si creier inca din Evul Mediu. Stramosii nostri erau convinsi de faptul ca miezul de nuca are un rol important in intarirea sistemului nervos datorita asemanarii dintre forma creierului si cea a fructului. Tot din acest motiv, nucile erau asociate cu intelectualii. In trecut, miezul de nuca se folosea ca valuta de schimb in unele zone ale globului.

Cercetarile moderne arata ca miezul de nuca imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare, astfel nuca este recomandata celor care depun un efort intelectual crescut. Persoanele care au pierderi de memorie ar trebui sa consume zilnic putin miez de nuca.

Fructele oleaginoase sunt indicate mai ales in perioada rece a anului datorita proprietatilor nutritive pe care le au. Nucile constituie un aliment complet si concentrat. Sunt bogate in minerale ca sodiu, zinc, potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, sulf, clor, cupru si iod. Contin vitaminele C, B1, B2, B5, caroten si vitamina PP. O suta de grame de nuci contine 15 grame de proteine, 60 grame de lipide, 14 grame de glucide si 2.4 grame celuloza. Au valoarea calorica de 674kcal la 100 de grame.

Pe langa faptul ca miezul de nuca este un aliment atat de nutritiv, este popular in bucatarie la prepararea deserturilor, fiind utilizat mai ales in preajma sarbatorilor. Nucile pot fi consumate proaspete sau prajite.

Miezul de nuca de la Gradina Padurii este selectat cu grija si provine din nuci crescuti in Romania. Pachetele de 250G si 500G miez de nuca contin doar jumatati si sferturi de nuca atent sortate. Merita sa introduceti nucile in alimentatia dumneavoastra zilnica! Pana si astronautii le consuma!