Fructele de padure – delicii sanatoase

Fructele de padure oferite de Gradina Padurii fac parte din flora spontana. Catina, afinele, zmeura si murele sunt vandute congelate. Fructele de padure sunt congelate prin soc termic, la -30°C, imediat ce ajung in depozit. Datorita acestui interval deosebit de scurt pana la congelare, nutrientii prezenti in fructele de padure raman intacti in proportie de aproape 100%.

Catina mai este numita si “ginsengul romanesc” datorita proprietatilor sale extraordinare. Contine de 10 ori mai multa vitamina C decat citricele si este un stimulator de neegalat al sistemului imunitar. Vitaminele A, B, E si K, fosforul, potasiul, magneziul, fierul si betacarotenul fac din catina un puternic antioxidant, antidepresiv si antiacneic. Catina este eficienta in tratarea unor boli precum hipertensiunea arteriala, afectiunile coronariene, cele oftalmologice si gingivale. Acest fruct de padure creste in flora spontana a Eurasiei. Catina care se gaseste in Romania este una dintre cele mai valoroase plante medicinale si alimentare din lume. Fructele de catina se recolteaza intre lunile august si octombrie.

Afinele au un continut mare de antocianina, vitamina A, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, cupru, seleniu, zinc si fier. Dintre toate fructele de padure, afinele au cea mai mare capacitate antioxidanta. Aceste fructe de padure neutralizeaza radicalii liberi, diminueaza surplusul de grasime din zona abdomenului, mentin sanatatea tractului urinar si imbunatatesc vederea. Sunt ideale si in vindecarea bolilor de inima datorita abilitatii lor de a dizolva colesterolul rau.

Zmeura de padure este un puternic antioxidant si antidepresiv. Contine minerale si vitamine precum
mangan, zinc, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, vitaminele A, B1, B2, D si P, iar vitamina C este prezenta in cantitati mari. Antocianina prezenta in zmeura stimuleaza producerea de colagen, impiedicand aparitia ridurilor si conferind stralucire pielii. De asemenea, consumul de zmeura creste fertilitatea.

Murele contin numeroase vitamine, minerale, substante active si oligoelemente. Sunt de asemenea bogate in resveratrol, sursa naturala a longevitatii. Deoarece contin acid clorogenic, acest tip de fructe de padure ajuta la prevenirea unor forme de cancer, cum ar fi cel de colon, stomac sau san. In plus, murele au rol antiinflamator, antibacterian, antireumatic si antiimbatranire. Sunt remineralizante, astringente si amelioreaza simptomele multor afectiuni.

! Pentru a obtine beneficiile maxime pe care le ofera fructele de padure, este recomandata pentru consum o portie de 150 grame pe zi.

Fructele de padure din Gradina Padurii sunt selectate cu grija de culegatori priceputi. Datorita faptului ca provin din flora spontana, abunda de vitamine si minerale. Merita sa le introduceti cu incredere in dieta!