Galbiori - Blog Gradina Padurii

Retete si noutati din Gradina Padurii!


Varza murata

Varza murata este puternic alcalina, ceea ce ajuta la mentinerea echilibrului intern in organism. Atunci cand varza cruda este pusa la fermentat, se elibereaza probiotice, compusi cu rol important in digestie si in flora colonului. Este bogata in vitamina C, […]

0 comments

Fructele de padure – delicii sanatoase

Fructele de padure oferite de Gradina Padurii fac parte din flora spontana. Catina, afinele, zmeura si murele sunt vandute congelate. Fructele de padure sunt congelate prin soc termic, la -30°C, imediat ce ajung in depozit. Datorita acestui interval deosebit de […]

0 comments

Craitele

Craitele sunt ciuperci de padure comestibile si fac parte din flora spontana. Au un aspect elegant, corpolent si o culoare atragatoare. Sunt cunoscute si sub numele de Burete Domnesc, Roinita sau Ciuperca lui Cezar. Erau foarte apreciate de romani, iar […]

0 comments

Miezul de nuca

Nucile au fost recunoscute pentru rolul lor in tratarea problemelor legate de memorie si creier inca din Evul Mediu. Stramosii nostri erau convinsi de faptul ca miezul de nuca are un rol important in intarirea sistemului nervos datorita asemanarii dintre […]

0 comments

Trambita piticului

Trambita piticului este ciuperca de padure comestibila si face parte din flora spontana. Forma ciupercii este cilindrica la baza si trece rapid in forma de palnie. Atunci cand este tanara, are marginea laminata catre exterior, iar la maturiate devine doar […]

0 comments

Ghebele

Ghebele sunt ciuperci de padure comestibile si fac parte din flora spontana. Palaria lor este semisferica la inceput, iar la maturizare devine plata sau chiar adancita. Piciorul lor este cilindric, cu consistenta fibroasa in exterior si pufoasa ca un burete […]

0 comments

Galbiorii

Galbiorii sunt ciuperci de padure comestibile si fac parte din flora spontana. Piciorul galbiorilor are forma cilindrica, este galben, ingust la baza, plin si carnos. Palaria lor are de asemenea culoarea galbena si diametrul variaza intre 2 si 9 cm. […]

0 comments

Hribii

Hribii sunt ciuperci de padure comestibile si fac parte din flora spontana. Au piciorul alb, gros, iar palaria lor neteda are diametrul cuprins intre 5 si 25 de centimetri. Coloritul piciorului este in general albicios-crem si poate avea nuante de […]

0 comments

Somon in sos de trambita piticului

Ingrediente necesare: –50 g trambita piticului uscata -2 bucati de filé de somon medii -1 catel de usturoi tocat -1 ceapa mica tocata -200 ml supa de legume -50 ml vin alb -100 g unt -sare si piper Rehidratarea ciupercilor: […]

0 comments

Tagliatelle cu hribi

Ingrediente necesare: –50 g hribi uscati hidratati -400 g tagliatelle -50 g unt -1/2 lamaie -ulei de masline pentru gatit -3 catei de usturoi -parmezan ras -sare si piper Rehidratatea ciupercilor: Inainte de utilizare, clatiti bine ciupercile sub jet de […]

0 comments

Omleta cu galbiori

Ingrediente necesare: –50 g galbiori uscati hidratati -4 oua -2 cuburi mici de unt -sare si piper Rehidratarea ciupercilor: Inainte de utilizare, clatiti bine ciupercile sub jet de apa pentru a indeparta eventuale impuritati. Inmuiati-le in apa calduta timp de […]

0 comments

Ciuperci de padure cu orez

Ingrediente necesare: –50 g ciuperci uscate hidratate -1 legatura patrunjel verde -3-4 catei de usturoi -1 ceapa mica -50 ml ulei -200 ml apa sau supa de legume -sare si piper Rehidratarea ciupercilor: Inainte de utilizare, clatiti bine ciupercile sub […]

0 comments

Galbiori in sos de smantana

Ingrediente necesare: –400 g galbiori -1 ceapa mica -1 catel de usturoi -30 ml ulei -1 foaie de dafin -150 ml smantana fermentata -1 lingurita rasa coriandru tocat -1 legatura patrunjel tocat -50 g parmezan -sare si piper Mod de […]

0 comments

Lasa un comentariu